CERITA TABASCO..

CERITA TABASCO..

A: Assalamualaikum
Baru baca ur status re tabasco
Actually surat tu dah lama
Ada surat baru yg dah beri status halal pada produk Tabasco
Pls check di laman web jakim.

B: wslm.. oh yeke.. tp kn still nk mrh pd mrka ni.. yg jahat… .. thu dh nk jual pd org muslim.. yg ltk babi tu.. sbb apa.. so klo xde spe yg check.. mkn babi la kita.. ke lagu mne.. mrk ni tetap hati busuk..
biar je org boikot..

A: Ye saya setuju. Tp benda dah disahkan halal skrg. Kalau kita sebarkan ia tak halal … Takut kita menanggung dosa pula. Mungkin lebih baik dalam tag tu Puan nyatakan sekali kenapa kita masih perlu boikot produk ini walaupun dah dpt kelulusan jakim. Pengalman saya tentang roti High Fi begitu juga. Sampai skrg sy boikot roti tu walaupun tabung haji pergi beli sahamnya kerana mereka pernah menipu umat islam.
Apapun sy minta maaf kalau menyinggung puan

B: hmm.ok syukran.. nt i’ll write later….

Apapun.. kalau ada alternative… belilah produk muslim…mahal sikit tkpe…asal terjamin halal..sikap ‘wara’ kita.. insyaAllah ada barokah.. org kafir ni.. ada beberapa jenis.. ada yang tak faham halal haram agama kita.. ada yang sekadar fikir.. if nasi goreng tu ada daging babi.. dia boleh kata.. ‘u just put aside’.. ni yang mat salleh la biasa. Tapi kalo yg kat Malaysia ni biasanya faham.. jadi boleh jadi..yang ni.. jenis hati busuk ni.. sengaja nak supaya umat islam makan yg haram..supaya mudah mereka ‘takluk”.. hati2..

-tunggu produk biskut cream cracker orang islam.. bila la muncul??… org Melayu dok sibuk dengan produk ubatan..kopi tu…kopi ni..tkde ke yg ceburi bidang biskut.. menderita dah.. dok makan biskut..hwa tai..hupseng… lee.. -!!

Advertisements
This entry was posted in HALAL HARAM. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s